En dag ved stranden

Det er ikke mange ord, der kommer ud fra bloggen i disse dage, og grunden er ganske hyggelig. Vi har nemlig besøg hjemmefra! Min mor ankom lige inden vores møbler og skal være her i to uger. Det betyder masser af god morgenmad på yndlingscafeen, shopping, ture og ikke mindst aftenvin og -rosé (det skal jo være lidt ekstra hyggeligt, når man har gæster, ikke?), og så er det altså ikke altid, at bloggen her bliver husket. Men den er altså heller ikke glemt. 😉

Besøget har også været en virkelig god anledning til endelig at få tjekket en af North Carolinas mange fine strande ud. En af de mest kendte og besøgte hedder Wrightsville Beach, og den ligger ca. to timers kørsel fra vores hjem. Der er masser af muligheder for overnatning derude, men med så kort varsel og midt i højsæsonen var det ikke rigtig realistisk at finde en enkelt nat til rimelige penge, så vi gjorde det bare til en dagstur. Det fungerede helt fint – vi kørte, da børnene var stået op og havde fået lidt at spise, og så spiste vi morgenmad på vejen derud. Tilbragte nogle timer ved stranden, inden vi spiste en sen frokost og kørte hjemad sidst på eftermiddagen. Børnene er vist efterhånden så vant til deres nye bilkørselsspækkede liv, at to gange to timer på en dag ikke udgør nogen stor udfordring, og de fik begge et par lure på vejen.

IMG_2035

En af de helt store nyhedsemner i den senere tid har været de hajangreb, der har fundet sted langs med North Carolinas kyst – senest ved Oak Island, som er en meget fin strand tæt på Wrightsville, hvor vi var. Vi har joket lidt med, at N selvfølgelig tænkte, at det var en fantastisk idé at sende svigermor i vandet først – evt. med et lille paper cut – men sådan helt seriøst, så var jeg faktisk en anelse skeptisk ved at tage til stranden så kort tid efter angrebene. Men da vi først var der, var der jo ingenting at frygte. Atlanterhavsbølgerne var alligevel så vilde, at vi aldrig nåede længere ud end soppedybde, og der var masser af folk på stranden. Hajangreb er alligevel så relativt sjældne, at selv om det  selvfølgelig er skræmmende og frygtelig trist for dem, der blevet ramt, er det altså ikke nok til at afholde hverken badegæster eller surfere fra de sjove, salte bølger.

IMG_2029

Og det VAR virkelig sjovt. Børnene havde en kæmpefest bare med at stå i vandkanten og blive væltet af bølgerne (selvfølgelig med et godt greb i en voksenhånd), og vandet var fantastisk. Som Vesterhavet, men mange grader varmere. Wrightsville Beach er en virkelig dejlig strand, som trods sin popularitet ikke på nogen måder virker proppet (eller også havde hajerne alligevel haft en effekt!), og langs kysten ligger der en masse restauranter med forrygende seafood.

IMG_2098

Dagen efter strandturen fejrede vi fødselsdag – min faktisk. 😀 Jeg blev vækket af en trippende M, som var ved at briste af spænding over den gave, hun skulle give mig. Da vi for halvandet år siden var i Thailand i fem uger, fik hun og jeg massage på stranden side om side, og vi har tit snakket om, at det var noget af det allerbedste ved hele den tur. Så hendes gave til mig var, at vi skal have det igen – denne gang i Florida, som vi rammer på sommerferiens roadtrip. Og det havde hun selvfølgelig illustreret med en tegning. Hjemmelavede børnegaver er et (indrømmet, oplagt) emne for masser af jokes, men når de ser ud som denne, overstråler de altså resten af gavebordet.

IMG_2103

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *