Mors naturskole

Børnenes skoleår sluttede den 5. juni og begynder igen 18. august. Og lad mig bare være helt ærlig og indrømme, at jeg GLÆDER mig! Vi har haft en fantastisk familiesommerferie alle fire, og børnene og jeg har også haft virkelig mange gode dage sammen herhjemme, men nu nærmer vi os altså et punkt, hvor jeg virkelig ser frem til lidt tid uden to små væsener, der vil mig et eller andet hele tiden. 🙂

Med så mange fridage er det helt afgørende at få proppet nogle aktiviteter ind, så alle får lidt luft, lidt adspredelse og får set noget andet end hinanden. Udfordringen herovre er varmen – efter klokken 11 er det stort set umuligt at foretage sig noget udendørs. Selv om der er mange virkelig gode legepladser, har næsten ingen af dem skygge, så når solen har været fremme et par timer, er alle rutsjebaner, gynger og hoppedyr varme som en uisoleret ovnlåge, og efter fem minutter kan man se, hvordan børnene er fuldstændig hummerrøde i ansigterne, fordi de simpelthen koger indefra.

IMG_1876

Samtidig er vi lidt afhængige af at være hjemme omkring middagstid, fordi A stadig sover middagslur og gerne tager et par timer på det tidspunkt. Og herovre foregår det altså indenfor i sengen – ikke udendørs i en barnevogn!

En af de ting, jeg er blevet virkelig glad for, er at tage på tur om morgenen. Lige så snart morgenmaden er slugt og tænderne børstet, smider vi klapvogn og løbehjul bag i bilen og kører af sted – og her er det, at Raleigh virkelig brillerer! Der er simpelthen så mange fantastiske naturområder, som er lige til at tage hen og udforske, og de fleste af dem ligger inden for et kvarters køretur. Der er en masse søer – små, som man kan gå rundt om i skygge, og store som man kan bade i – og det er helt perfekt at tage sådan en tur, hvor vi ikke bare kommer lidt ud af huset, men også får mulighed for at kigge på skildpadder, slanger, egern, kaniner, store sommerfugle og alt muligt andet, der hitter hos børn (og mig!).

IMG_1928

Raleigh er vokset nærmest eksplosivt de senere år, og det betyder, at mange af de steder, der nu er smukke kvarterer med store villaer, stadig er omringet af relativt rå natur. Vi bor i et ret tætbefolket område, men møder masser af kaniner, egern, murmeldyr og andre spændende kræ på vejen. Og ja, det er altså ret vigtigt at tjekke trappestenen for slanger, inden man går ud for at tømme postkassen på bare fødder!

På en af vores seneste ture gik vi en tur i skoven på en halv kilometer og nåede at se flere rådyr, end vi kunne tælle. Da vi kom tilbage til parkkontoret, mødte vi ikke bare stedets faste slange beboer, men så også kolibrier og en gigantisk large fishing spider. Det her er kun en ti minutters køretur væk, men kan med lidt god vilje altså næsten opleves lidt som en tur i junglen. 😉

IMG_1875

Jeg synes, det er skønt. Jeg elsker at vi bor så (efter omstændighederne) urbant, men alligevel har naturen lige ved hånden. Og jeg bliver nærmest helt barnligt begejstret, når jeg får øje på endnu et vildt dyr, jeg ikke er vant til at se i det fri. Den slags er virkelig sjovt at opleve sammen med en fem- og  knap toårig – og det er altså med til at gøre steghede sommerdage langt mere interessante!

P.S. Nogle gange går det så hurtigt med at få børnene i bilen og komme af sted, at jeg ikke får kameraet med. Så I må tage til takke med halvdårlige iPhone-billeder i denne omgang!

4 tanker om “Mors naturskole

 1. Her i Michigan starter skolen først d. 8 september. Det er jo det glade vanvid med så lange sommerferier! (Og det er ikke en gang mig, der er derhjemme med ungerne…)

 2. Åh nej, åh gud – lander i Raleigh-Durham lufthavn d. 14. august, og nu har jeg været nødt til at google NC wildlife!
  Der er jo både slanger, alligatorer, edderkopper og bjørne…. Pardon my French, but holy fuck!
  Har I set noget farligt? Skal vist lige tænke mig om en ekstra gang før jeg udforsker den amerikanske natur…

  1. Haha, jeg ved præcis hvordan du har det! Jeg havde, dybt naivt, slet ikke skænket vilddyrene en tanke, før jeg en dag – et par måneder før afrejse – henkastet sagde et eller andet til min mand om, at så kunne børnene bare løbe i bare tæer i haven herovre. “Ja”, grinede han, “ud til alle slangerne og de giftige edderkopper!” Jeg blev HELT kold ned ad ryggen og gjorde som du: googlede! Det skal man aldrig, haha. Ja, der er både slanger (også af den farlige slags), sorte enke-edderkopper, coyotes og alt muligt andet godt, men det er altså ikke noget, man går og falder over hele dagen. Jeg har set tre slanger indtil nu, og ingen af dem har været i nærheden af at gøre mig noget. De giftige edderkopper er sky, og medmindre du stikker hånden ned i en gammel havehandske eller sådan noget, så sker der ikke noget. Og sådan gælder den sunde fornuft med de fleste af de vilde væsener. Så tanken er noget mere skræmmende end dagligdagen. 😉

   1. Puha, det er da altid noget. Jeg er bare lidt ræd for naturen, haha! Men altså, så må jeg bare tage den lidt med ro og ikke gå rundt i skov og højt græs og den slags 😀 man er jo bare så vant til, at det farligste, der findes, er en hugorm, og sådan én har jeg ikke engang set… Sikke forkælede vi er i Danmark. Men så er det på med sund-fornuft-hatten!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *