Hey, batter batter batter!

Hvis I synes, der er lidt mangel på indlæggene i disse dage, er der en god, men lidt kedelig forklaring: Jeg har pådraget mig en virkelig dum senebetændelse i håndleddet, så indtil det er blevet bedre, prøver jeg at minimere min tid ved tastaturet. Men helt stille skal her jo heller ikke være,  så lad mig benytte denne dejlige fredag til at komme med en anbefaling til alle, der pønser på en USA-tur – nemlig baseball!

I den tid vi har boet her, har vi været ret nysgerrige efter at prøve all things American, og der kommer man altså ikke uden om baseball, som lægger sig meget tæt op af både basketball og (amerikansk) fodbold, når det gælder amerikanernes foretrukne sportsgren. I vores lokalområde er det Durham Bulls (som nogen måske husker fra 80er-filmen “Bull Durham” – eller “En sikker vinder” på dansk – med Kevin Costner og Susan Sarandon) og Carolina Mudcats, der spiller, og vi har indtil videre været til tre af sidstnævntes kampe. Og lad mig bare sige det ligeud: baseball er skidesjovt!

IMG_2295
Hele familien – og M’s veninde A – er på plads og klar til kamp. Selvfølgelig med skumfinger!

Jeg har været til én fodboldlandskamp i mit liv og et par superligakampe, som min FCK-fan-storebror tog mig med til i min ungdom, men ellers er det virkelig ikke (nogen former for) boldspil set fra tilskuerpladserne, der har fanget min interesse. Jeg havde heller ikke de store forventninger til baseball, første gang vi tog af sted, men N havde allerede været af sted én gang og forsikrede mig om, at både jeg og resten af familien ville elske det. Og han fik helt ret.

Der er en ganske særlig stemning ved baseballkampe – og den er god. Alle kampe begynder naturligvis med nationalsangen, der bliver sunget med store mængder pathos af en af de lokale piger eller kvinder, og der tager man selvfølgelig kasketten af og er helt, helt stille. Så bliver kampen skudt i gang, og selv om det hele selvfølgelig handler om at vinde, så er det faktisk sjældent spillet, der er det mest fascinerende. Baseball er ikke sådan videre action packed, men til gengæld sker der så meget andet på og uden for banen, at man er underholdt hele vejen igennem de timer en kamp tager.

Muddy the Muscat på en af de obligatoriske ATV-ture.
Muddy the Mudcat på en af de obligatoriske ATV-ture.

Der er en del pauser i sådan en kamp, og de pauser bliver fyldt med konkurrencer med både små og store deltagere, den lokale maskot (i vores tilfælde Muddy the Mudcat; et temmelig nicheagtigt havkatteagtigt dyr fra ferskvandsbundene), der fiser banen rundt på en ATV, kyllingedans med tilskuerne på storskærmen og diverse andre festligheder, som i rigtig mange tilfælde virker helt igennem groteske (ved vores første kamp var der monkey rodeo, og hvis man er i tvivl om, hvad det er, så er det lige præcis dét, det lyder som: aber, der kommer ridende ind på banen på hunde, mens de jagter geder sammen i en flok), men som alligevel giver mening lige dér. Næsten i hvert fald.

Geder bliver gennet sammen af aber på hunde. Lyder det vanvittigt? Det er bare baseball!
Geder bliver gennet sammen af aber på hunde. Lyder det vanvittigt? Det er bare baseball!

På trods af min stærkt begrænsede sportsinteresse er jeg helt vild med at tage til baseballkamp, og hvad endnu sjovere er: børnene ELSKER det. De er vilde med alt det, der sker, stemningen, Muddy (to gange har jeg stået i kø med spændte børn for at få bunddyrets autograf på en skumfinger eller baseball), de vanvittige mængder popcorn, candyfloss og hot dogs – og toårige A er endda oprigtigt optaget af spillet. De klapper, synger, danser, og vi har virkelig opdaget, at ud over de oplagte aktiviteter som pools og legepladser er baseball faktisk noget af det sjoveste vi kan lave sammen med som familie.

Den åbne mund skyldes ikke en stoppet næse - A er bare virkelig optaget af kampen og elsker baseball.
Den åbne mund skyldes ikke en stoppet næse – A er bare virkelig optaget af kampen og elsker baseball.

Carolina Mudcats er et minor league-hold, så det hele er meget ned på jorden. Billetterne er billige, og hvis man køber dem et par dage i forvejen, kan man altid få pladser helt ned ved banen med perfekt udsigt. En kamp varer typisk et par timer, men man kan sagtens gå før, hvis børnene for eksempel får nok, inden kampen er slut. Det gjorde vi de første par gange.

Sæsonen er slut nu, og nu gælder det football, som vi helt sikkert også skal have tjekket ud. Men herfra kommer altså den allervarmeste anbefaling: Skal man til USA – og især hvis man har børn med – så hop ind omkring en baseballkamp. Det er ærkeamerikansk, det er tacky og skørt – og så er det virkelig, virkelig sjovt!

En tanke om “Hey, batter batter batter!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *