Så kom dagen…

Det måtte jo ske. Jeg har fortrængt det og prøvet at blokere alle tanker om det, men jeg vidste godt, at jeg på et eller andet tidspunkt måtte se i øjnene, at den dag ville komme. Dagen, hvor jeg igen var nødt til at iføre mig lange ærmer. Jeg har haft uld på i denne uge. ULD! “Er vi i Danmark eller hvad?” plejer M at spørge, når temperaturen sniger sig under de 20, og jeg kan godt følge hende. Jeg ved godt, at hvis jeg stadig boede i Danmark, havde den vamsede hyggestrik og tæpperne i sofaen indfundet sig for længst, men indtil for ganske få dage siden var her stadig 25 grader, og jeg er slet, slet ikke klar til at sige farvel til de bare ben og min efterhånden velfunderede tan endnu.

Smukke farver breder sig. Og det er kun begyndelsen!
Smukke farver breder sig. Og det er kun begyndelsen!

Men den slags bestemmer man som bekendt ikke selv, og pludselig faldt temperaturen fra 26 til 16. Fra den ene dag til den anden. Samtidig begyndte både blæsten og regnen (der allerede havde meldt sin ankomst nogle dage forinden) at tage til, og de sidste par dage har det altså været virkelig efterårsagtigt herovre. Skal man tro diverse vejr-apps, vender det dog snart, og fra i morgen kan vi igen se frem til 24 grader og høj sol.

Selv om jeg virkelig er vild med klimaet herovre, har jeg aldrig haft noget imod Danmarks skiftende og utilregnelige årstider, og jeg elsker faktisk efteråret. I Danmark boede vi lige ved en skov, og det var noget af det, jeg nød allermest ved vores hus. At gå ud af havelågen og få sekunder efter befinde mig i den hyggeligste skov, hvor jeg hele året kunne se på, dufte til og nyde sæsonerne. Jeg har ikke en skov i baghaven her, men jeg har masser af søer og naturparker i nærheden, og da jeg havde afleveret børnene i morges, kørte jeg hen til en af dem for at gå en lang tur. Jeg mødte ikke mange på vejen – mine sydstatsnaboer synes vist ikke, der er så meget at nyde ved blæsten og regnen – men det gjorde det bare endnu bedre. Helt alene, helt stille – og helt glad.

IMG_2798
Blæst, småregn og masser af rusk. Lige vejr til en gåtur ved søen!

Weekenderne kommer nok heller ikke til at stå på så meget badning fra nu af, men der er heldigvis masser af børneglæder, der venter alligevel. Jeg har tidligere fortalt om børnemuseet Marbles, og i nabobyen Durham har vi for nylig opdaget Museum of Life and Science, som også er et helt fantastisk sted, hvor jeg forudser, at mange af vores fremtidige søndage vil blive tilbragt. Der er en sommerfuglehave, en udstilling med insekter, edderkopper og bistader, der er et lille bondegårdsområde med grise, alpacaer og køer, en kæmpe naturlegeplads, en sti med dinosaurer langs hele vejen, bjørne, ulve og lemurer – og så alt det, vi ikke nåede at se i denne omgang. Og det bedste er, at området er så stort, at man kan opleve det hele uden at skulle kæmpe om pladsen.

Dinosaurus-stien er virkelig gennemført og en af favoritterne. M kunne i øvrigt informere os om, at dinosaurerne levede "dengang morfar var lille." :)
Dinosaurus-stien er virkelig gennemført og en af favoritterne. M kunne i øvrigt informere os om, at dinosaurerne levede “dengang morfar var lille.” 🙂

Mange af aktiviteterne er udendørs, så besøget i går krævede regntøj og en trøje indenunder, men det gjorde ikke stedet mindre sjovt eller spændende. Og børn er jo for det meste ret ligeglade med, om det regner lidt. Faktisk kan et par vandpytter jo gøre det ud for flere timers underholdning, så det er bare os voksne, der skal finde både regnfrakken og ja-hatten frem!

En lille kuperet have med dis, man selv kan sætte i gang, er et af de mange store hits på Museum of Life and Science.
En lille kuperet have med dis, man selv kan sætte i gang, er et af de mange store hits på Museum of Life and Science.

Om få uger begynder efteråret for alvor, og så er jeg klar. Jeg glæder mig helt vanvittigt til at opleve de fortryllende farver, der lægger sig omkring området, og vi har planer om at køre en tur i bjergene for virkelig at få løvfaldet med. Men indtil da har jeg altså lige lidt flere solstråler, jeg skal have suget til mig, så jeg venter lige med at pakke shorts og solcreme væk. Bare lige et par dage… 😉

2 tanker om “Så kom dagen…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *