No elbows on the table!

M’s klassetrin i skolen hedder Children’s House, og aldersinddelingen dækker børn mellem tre og seks år. De første to år i Children’s House går skoledagen fra 8.30 til 12, og det sidste år er for de 5-6-årige, som går i det, der hedder Extended Day. Det betyder, at de er der længere end de yngre børn – til kl. 14.50 – og at de har deciderede fag, der skal gøre dem klar til at rykke op i Lower Elementary til næste år. Der er selvfølgelig nogle mere eller mindre faste fag – spansk, idræt, kunst – men derudover har lærerne også mulighed for at sætte andre aktiviteter på skemaet. For eksempel etiquette class, som M og hendes andre seks venner i Extended Day nu har haft et par gange. Det er ikke helt så formelt, som det lyder, og M’s lærere har kørt det før med stor succes. En af forældrene på skolen, Miss Kathleen, kommer tre eller fire gange og underviser børnene i, hvordan man sidder pænt ved bordet. De synes alle sammen, det er vildt spændende, og herhjemme har det resulteret i, at N og jeg utallige gange aften efter aften har fået formaningerne napkin goes in the lap! og no elbows on the table! Den sidste etiquette class blev fejret med et lille formelt teselskab. Børnene fik en kursivskrevet indbydelse med hjem, og sidste fredag mødte de så op med deres pæneste tøj og ditto manerer.

Som flere af jer sikkert ved, er der i langt højere grad end i Danmark tradition for, at forældrene tager del i undervisningen og hele livet omkring skolen herovre. Som forældre kan man melde sig til et utal af aktiviteter og tjenester – bl.a. medbragt frokost eller morgenkaffe til lærerne, håndarbejder med børnene og madlavning med extended day– eleverne. For måneder siden havde jeg meldt mig til sidstnævnte og havde egentlig tænkt mig at lave frikadeller med børnene, men skæbnen ville, at min madlavningsdag endte med at falde sammen med teselskabet – så hvad var mere oplagt end at bage scones med de syv søde børn?

20151023_111642
Syv små par hænder – og en enkelt lidt større – samler scones.

Det var vildt sjovt. Scones er det nemmeste i verden at bage, og den største udfordring var faktisk at sikre, at alle syv fik lov til at deltage lige meget med det meget begrænsede antal opgaver, der er i scones-bagning. Men det lykkedes, børnene havde det supersjovt med det, og jeg syntes, det var noget af det hyggeligste. Mens bagværket var i ovnen, klædte eleverne om, og bordet blev dækket med bordkort, dug, porcelæn (som endda var Miss Kathleens bryllupsgave) og selvfølgelig et fornemt stativ med små, sirligt skårede cucumber sandwiches på toppen og de nybagte scones i bunden.

Det fineste afternoon tea-bord!
Det fineste afternoon tea-bord!

Det var så fint et selskab. Børnene fik læst en sød historie, mens de nød både sandwich og scones, og der var en tydelig stemning af, at alle syntes, det her var noget ganske særligt. Hele omgangen kulminerer i øvrigt i næste uge med en fin frokost hjemme hos en af børnene, og i går modtog vi invitationen med vedhæftet tre-retters menu. Det bliver uden tvivl et stort hit, som børnene vil tale om i månedsvis efterfølgende!

Både hænder og servietter lå fint i skødet, mens børnene ventede på at gå ombord i sandwich og scones.
Både hænder og servietter lå fint i skødet, mens børnene ventede på at gå ombord i sandwich og scones.

Men frokosten er på tirsdag, og i mellemtiden kommer det arrangement nok til at glide lidt i baggrunden. For Halloween-ånden har i den grad sænket sig, og de seneste par uger er mængden af græskar, gigantiske edderkoppespind, haveskeletter og spøgelser nået mere og mere imponerende niveauer, og i morgen går det hele løs. Først med en fest på N’s arbejde (jep, der er præmie for bedst udklædte familie, og jep, vi går all in) og senere med vennehygge, trick or treat og s’mores over bål i haven.

Inden da har vi bare lige en omgang streptokokker, vi skal af med…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *