New year, new me…

…eller i hvert fald en mig, der er et helt, helt andet sted end sidste år på denne tid.

For et år siden var Raleigh stadig en måske-ting. Det var hemmeligt, det var uvist, og vi ventede på en afklaring på noget, der havde været undervejs temmelig længe. Jeg var i en jobsituation, der bød på udfordringer – nogle af dem med bedre udsigt end andre – men som også bød på dagevis af variation og inspiration og ikke mindst utallige gode timer med de fineste kollegafolk. Vores børn levede det liv, som mange danske børn med to arbejdende forældre gør: lidt for mange timer i institutionen, lidt for mange dage med lidt for løbende næser og lidt for lidt overskud (stadig i institutionen), lidt for lidt tid og ro. For et år siden havde vi også stadig (næsten) alle vores venner helt tæt på, og alle familiemedlemmer var en køretur væk. Alt det er ændret nu, og selv om de to sidstnævnte punkter stadig er anledning til savn, er der ingen af os, der i dag er den mindste smule i tvivl om, at den måske-ting, der endte med at blive en let’s go-ting, er noget af det bedste, der er sket for vores lille familie. Jeg kan stadig huske følelsen i maven den sene januaraften, da N efter en telefonsamtale og stadig med telefonen i hånden kom ind i stuen og sagde: “Vi skal til Raleigh!” Okay, så er det nu. Vi gør det!

Så hvad så, 2016? Alt er åbent, og jeg har helt oprigtigt ingen anelse om, hvad det kommende år har i vente for os. Ud over, at vi kommer til at tilbringe det her i Raleigh, er der ikke så meget andet, der er sikkert. Efter sommerferien rykker M op i den del af skolen, der hedder Lower Elementary, og hun begynder i det, der svarer til 1. klasse. A rykker fra Toddler Class og op i Children’s House, som M samtidig forlader. Jeg har al tiltro i verden til, at de kommer til at klare sig fint, og at deres fantastiske skole stadig vil være en stor del af den harmoni, der er blevet en så stor og mærkbar del af dem begge.

Personligt håber jeg på at få gang i noget arbejde. Jeg kan ikke sige så meget om, hvad det bliver, men jeg har både nogle ideer, nogle ønsker og nogle konkrete planer, som jeg vil arbejde på at få skudt i gang. Og så bliver 2016 mit yoga-år. Hvilket er endnu en ting, der har ændret sig fra sidste år: Hvis nogen for et år siden havde fortalt mig, at jeg ville blive så forelsket i og opslugt af yoga, ville jeg have rullet mine øjne helt op i panden. Jeg har altid set yoga som de mest dødssyge timer, jeg aldrig ville få igen – i dag kan jeg ikke få nok. Men jeg er stadig ny; der er stadig så mange stillinger jeg er så langt fra at kunne, og i år bliver året, hvor jeg kan. Yoga gør mig ikke bare stærkere; det er også en helt uvurderlig vej til en indre ro og bevidsthed, som jeg ikke har oplevet før. Jep, jeg er sgu nok blevet lidt hippie-agtig på den front. 😀

N er jeg ikke i tvivl om. Han er så dygtig til det, han gør, at min eneste bekymring for ham er, at han vil blive hevet så meget i, at det bliver svært for os at få tid til alt det, vi gerne vil opleve, mens vi bor her. Men vi har forpligtet os ved at købe et stort væg-verdenskort, som vi skal dekorere med knappenåle i tre forskellige farver: en farve for de steder, vi har været; en farve for de steder, vi har konkrete planer om at besøge, og en farve for de steder, vi drømmer om at opleve.

Den midterste kategori kan allerede få i hvert fald én nål, for når mine forældre kommer på besøg til foråret, har de tilbudt at tage en weekend alene med børnene, så N og jeg kan komme af sted for os selv. Behøver jeg sige, at der ikke gik ret mange minutter fra dén melding til, at både fly og overnatning i New York var booket? 😉 Vi har også en Las Vegas-tur på programmet, en sommerferie i Danmark – og forhåbentlig en masse små indenrigs-weekendture. Vi har venner i Pittsburgh, der skal besøges, og der er så mange andre steder i USA, vi så gerne vil se. Vi tog hul på det med vores roadtrip i sommer, men vi mangler stadig så meget. Og hey, hvis I har gode tips til must-see places i USA, så fyld endelig kommentarfeltet! Ikke mindst, hvis I kender til steder, vi måske ikke lige selv ville falde over på normal guidebog-vis.

Så bare kom i gang, 2016. Vi er klar til dig, og jeg kan næsten med sommerfugle i maven sige, at vi glæder os til dig. Ligemeget hvad der sker, bliver det mindeværdigt.

Godt nytår!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *