Mor under lup

Det er typisk. Efter virkelig mange dage med stort set intet at skrive om, har jeg pludselig adskillige emner på hjerte. Men jeg må hellere tage ét ad gangen:

Når man, som jeg, er godt oppe i trediverne og har fået de børn, man skal have, er det ret naturligt at begynde at fokusere på karrieren igen. Det var også det jeg gjorde, da jeg var færdig med min anden barsel – jeg havde et sjovt, spændende og udfordrende job, og jeg glædede mig vildt til at kaste mig over dét og nye elementer af det. Det nåede jeg så at gøre i et halvt års tid, inden det her skift satte ind. Der skete en masse på det halve år, og jeg nåede virkelig at få færten af mange flere spændende jobår.

Så skete det her. Der kom en mulighed, som var for svær at modstå, også selv om det betød, at min karriere skulle på standby, og som det er nu, har jeg rigtig, rigtig meget tid med mine børn – og mig selv. Det betyder (ikke overraskende), at jeg er virkelig vild med ro, når de er lagt i seng, men det betyder også, at jeg har fået en ret unik mulighed for at tænke over og mærke, hvilken slags mor jeg egentlig er. Når man henter sine børn klokken 16 og har tre timer med dem, inden de skal i seng, kan man sagtens finde tid til at lege lidt, men for mit eget vedkommende synes jeg ofte, der går lidt autopilot i eftermiddagene, og der er stadig alle mulige tanker fra arbejdsdagen, der kører rundt. Konflikter, scenarier, udfordringer – “voksenting”, der burde lægges væk, når det er familietid, men som jo sjældent rigtig bliver det.

Herovre er der ikke ret mange voksenting. Endnu. Tempoet giver mig lov til at se os lidt udefra og overveje, hvordan vores familie fungerer. Hvornår siger jeg nej? Hvorfor? Hvordan får børnene lov til at håndtere konflikter? Hvilke regler gælder? Og er det andre regler her end hjemme (i Danmark – på et eller andet tidspunkt må jeg vænne mig til at kalde det her for hjemme! 😉 )? Hvordan taler jeg med børnene? Hvordan hjælper jeg dem med de sociale spilleregler, når der nu ikke er andre børn omkring dem?

Det er selvfølgelig slet ikke så formaliseret, og de spørgsmål dukker jo heller op som spørgsmål. Men jeg kan mærke, at de melder sig som fornemmelser og små refleksioner. Og det er faktisk en ret vild ting. Det er voldsomt utrendy at gå så meget op i sit eget moderskab, men for mig, lige nu, lige her, er det det vildeste privilegium at få lov til at tage de overvejelser med alverdens ro og plads. Jeg havde frygtet, at så meget børnetid ville brænde min hjerne lidt af, men det er det modsatte, der sker. Og jeg vil nyde det, så længe det varer.

God påske derude!

2 tanker om “Mor under lup

  1. Hej Birgitte
   Amerikanerne gør ikke så meget endnu. Skærtorsdag er ikke en helligdag herovre – det er kun i morgen, de holder fri. Der er flere steder, der arrangerer påskeægsjagt for børnene, og der er masser af pynt i butikkerne. Men det er ikke en dejlig lang række af fridage som derhjemme. 😉
   Til gengæld kan vi nyde påsken i virkelig skønt vejr – temperaturen har lagt sig på den gode side af 20 grader om eftermiddagen i disse dage.
   kh Julie

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *