Kategoriarkiv: Inden afrejse

Ælle bælle…

flyttekasser

Inspirerende billede, ikke? Lige nu står der sådan ca. syv af disse kasser og glor tomt på mig. Jeg har ferie hele denne uge for at komme i gang med nedpakningen af huset, men det er som om handlingslammelsen begynder at sætte sit præg. For hvad skal med, når man skal flytte hele sin tilværelse og genskabe fundamentet et nyt sted? Hvad får vi brug for; hvad skal vi lade blive og gemme væk til vi kommer hjem igen? Hvad skal ud, og hvad skal sælges og gives væk?

Jeg har allerede sendt mit sommertøj af sted. Medmindre Danmark pludselig bevæger sig ud i klimamæssigt mirakel for at charme mig og kaster om sig med vilde varmegrader, så regner jeg bestemt ikke med at få brug for shorts, små toppe og sommerkjoler inden afrejse. Resten af mit tøj har jeg sorteret med hård hånd, så alt hvad jeg ikke har brugt det sidste år, ryger ud. Men så kommer næste dilemma: Hvad skal jeg pakke med i kufferten, og hvad kan jeg vente 1-2 måneder på, så det kan sendes med den container, der sejler vores ting derover?

Vi troede først, at vi skulle leje et møbleret hus derovre, men fik så at vide, at det stort set er umuligt at finde møblerede huse til leje – eller at udvalget i hvert fald er meget begrænset. Så vi sadlede om og leder nu efter et umøbleret hus – og lejer så også vores eget ud uden møbler. Vi hyrer et firma, der kommer og pakker hele molevitten ned, putter det i en container, som bliver læsset på et skib, og når det så ankommer til USA, kommer de og pakker tingene ud i vores nye hjem.

Men inden de kan pakke ned, skal vi jo have valgt ud: Skal vi have barnevognen med? Vores søn er halvandet, og selv om han sover udendørs i den herhjemme i weekenderne, så er der jo ikke tradition for det i USA. Og vores cykler? Tja, vi skal bo i et decideret bil-område, hvor dét med lige at cykle til butikker, caféer og institutioner bare ikke er virkeligheden. Al transport foregår i bil. Så ladcyklen skal i hvert fald sælges. Havemøbler og grill? Vi skal bo et sted med behageligt, subtropisk klima,  milde vintre og steghede somre, så det er uden tvivl ting, vi får brug for – men spørgsmålet er, om vi ikke skal lade det blive til lejerne her og så investere i noget nyt derovre?

Det er spørgsmål af noget mere praktisk art, end jeg normalt beskæftiger mig med, men de skal alle sammen stilles – og besvares og handles på – inden for den næste måned.

Tankemylder

Ud over de helt praktiske ting – hvor skal vi bo, hvad skal vi have med, hvilke biler skal vi have, skal vi vælge privatskole eller ikke – er det mere emotionelt “falde til”-agtige tanker, der fylder og myldrer rundt lige nu.

  • Hvor hurtigt vil vores datter lære sproget?
  • Hvad med vores søn? Han har ikke engang et dansk sprog nu; hvordan kommer han til at tale?
  • Hvor længe går der, før de er klar til at være alene i børnehave og vuggestue?
  • Hvad gør vi, hvis de bliver syge om natten?
  • Er det svært at køre bil derovre?
  • Hvornår føler jeg mig hjemme?
  • Bliver jeg tyk?
  • Hvor hurtigt får vi venner?
  • Hvem kommer og besøger os?

… og det er så bare en brøkdel. Den endelige beslutning om, at vi skulle af sted, blev taget for ganske få uger siden, og vi skal rejse i marts. Inden da skal vi nå at pakke vores hus ned, leje det ud, sælge bilen, opsige diverse aftaler, gå på arbejde – og nå ja, fik jeg nævnt, at vi stadig ikke har fundet et hus i USA?

Jeg tror, det er den totale usikkerhed, der gør, at jeg stadig er så relativt rolig. På en eller anden måde er det stadig så uhåndgribeligt, at min krops stress-sensorer ikke er blevet vækket endnu, og derfor kan jeg stadig bevæge mig rundt i en form for fuldstændig naiv “nu sorterer jeg lige lidt tøj, og så skal det hele nok gå”-tilstand. Og heldigvis for det, for det betyder, at jeg stadig er klar nok i hovedet til at at suge alle de ting til mig, som jeg snart skal sige farvel til.

Bloggen her kommer først og fremmest til at fungere som en slags personlig dagbog over hele forløbet og processen, men jeg har også et ønske og en ambition om, at den kan blive til hjælp for andre, der måtte være på vej ud i samme situation – eller overvejer det. Så hvis der sidder nogen derude med spørgsmål til projektet her, så skyd endelig løs! De svar jeg ikke har allerede, dukker forhåbentlig op snart.

 

Hvor begynder man…

…når man begynder helt forfra?

Jeg aner det ikke, men dét spørgsmål – og en fantasillion andre – vil jeg forsøge at finde svar på med bloggen her.

Vores familie, bestående af far, mor og to børn på et og fire år, er i disse dage i fuld gang med at rykke alt op og flytte fra vores trygge base nord for København til fuldstændig ukendt land i et helt nyt land. Nærmere betegnet Raleigh, North Carolina.

Velkommen til Love from US. Jeg håber, du vil tage del i min rejse, følge mig, spørge mig, dele dine tanker med mig. Tak, fordi du læser med!