Happy Easter!

Da vi ankom for næsten præcis et år siden, gik vi lige præcis glip af al det påskesjov, der er på de her kanter, fordi vi i påskeugen var i Danmark til vores nervepirrende ambassadebesøg. Nøjagtig som ved jul og Halloween bliver haverne her i området pyntet med de fineste og sjoveste påskedekorationer – nogle små og nuttede, andre gigantiske og oppustelige – og den tradition der fylder mest, er naturligvis de mange easter egg hunts. Det er også noget af det eneste, der fylder, for som det er tilfældet med rigtig mange andre af de helligdage vi er vant til hjemmefra, så er det der med fridage og ferie altså ikke noget, man gør det så meget i her. Fredag (Langfredag) var fridag for mange, men det er ikke en federal holiday, dvs. butikker, banker og lignende er åbne. Børnenes skole var dog lukket, ligesom den er det hele denne uge, fordi der er spring break. Men altså, påskeferie som vi kender det hjemmefra, er der ikke noget af, og derfor er jagten på påskeæggene det helt store.

Klar, parat, æggejagt! (Bemærk champagnen nederst til højre, som jeg med vilje ld blive i billedet. Det var en stor del af glæden ved at agere påskehare!)
Klar, parat, æggejagt! (Bemærk champagnen nederst til højre, som jeg med vilje lod blive i billedet. Det var en stor del af glæden ved at agere påskehare!)

Sådan en jagt var vi inviteret til hjemme hos M’s veninde A. Vi ankom klokken tre, og så gik børnene i kælderen for at se tegnefilm i et rum uden vinduer, mens de voksne – for at hjælpe den hårdt pressede påskehare – gik i haven med hver vores pose af plasticæg fyldt med chokoladegodter. A’s forældre var dem, der gav os vores livs måske sejeste vinoplevelse, så da vi gik i haven som påskehareassistenter, var det selvfølgelig også med et glas af en temmelig rar champagne i den ene hånd.

Påskeharen tager ikke hensyn til hverken højde, drøjde eller alder, så ved nogle af æggene måtte der lidt hjælp til.
Påskeharen tager ikke hensyn til hverken højde, drøjde eller alder, så ved nogle af æggene måtte der lidt hjælp til.

Jeg tror, vi lagde (høhø) mere end hundrede æg i forhave, baghave, på træer og biler, i buske og bede, men det tog ikke de fem børn mere end max. et kvarter at finde dem alle. De fik lov at smage et par bidder, og så stod den på hyggelig aftensmad med (mere) god vin og masser af snak. M og S fik tippet os om en vinsmagning i Washington til maj, som lød så god, at vi skyndte os hjem og bookede pladser, så nu har vi endnu en tur i kalenderen! Vinsmagningen, som er en del af et velgørenhedsprojekt, bliver holdt på det femstjernede Mandarin Oriental – et hotel, vi normalt aldrig ville finde plads til i budgettet, men i anledning af vinsmagningen sælger de værelser til virkelig rimelige priser, og det kunne vi ikke sige nej til. Vinsmagning direkte fra californiske tønder er fristende nok i sig selv, og når det så ovenikøbet kan kombineres med at bo på luksushotel til en slik, er vi nok lidt nemme at lokke… 🙂

Hmmm... Mon hønsene gemmer på nogle æg?
Hmmm… Mon hønsene gemmer på nogle æg?

Well, det var et sidespor. 🙂 Vores hyggelige påskearrangement blev startskuddet til denne ferieuge, som til at begynde med mest kommer til at stå på afslapning af den indendørs slags. Pollensituationen herovre er fuldstændig vanvittig lige nu, og selv N, som aldrig har set skyggen af høfeber, er ramt. Det samme er lille A, som blev syg sidste uge og stadig hiver efter vejret, og den langsommelige bedring kan ifølge hans børnelæge meget vel skyldes de helt urimelige pollentilstande, der hærger nu og et par uger frem. Jeg ved ikke, hvad den værste pollensynder er, men den mest synlige er fyrrepollen, der lige nu ligger som et tyndt, men meget tæt og synligt, neongult lag på biler, havemøbler og alt andet udendørs. Det er helt vildt.

Udbyttet var stort og alle glade.
Udbyttet var stort og alle glade (nogle mere synligt end andre, haha!).

Men om et par uger er det forhåbentlig overstået, og på det tidspunkt kan vi se frem til intet mindre end tre besøg hjemmefra (nogen i forlængelse, nogen samtidig), og inden da har vi en (anden) Washington DC-tur, vi kan glæde os til. Vi tager af sted senere denne uge, og jeg lover, at det nok skal give anledning til blogspam. Jeg glæder mig helt vildt til at se byen og monumenterne – og ikke mindst at tage lidt mere hul på vores indenrigsoplevelser herovre. 🙂

En tanke om “Happy Easter!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *