Come away with me!

Siden vi kom, har vi haft en masse gode intentioner om, at dette ophold ikke kun skulle bruges på at bo i USA, men i lige så høj grad på at opleve USA. Vi har vores verdenskort på væggen med en masse små knappenåle, kategoriseret i farvekoder for steder, vi har besøgt, steder vi drømmer om at besøge, og steder vi har konkrete planer (dvs. en booket tur) om at besøge. Men som det så ofte sker, indfinder hverdagen sig, og det gør den jo også, selv om man bor i USA. Det er klart, at N ikke bare kan rejse uger væk fra jobbet i tide og utide, og nu hvor M er rykket op, er det bestemt heller ikke hverken velset eller hensigtsmæssigt at tage hende ud af skolen, når lysten til at rejse melder sig.

Alligevel forsøger vi virkelig at få set og gjort noget, mens vi er her – inden for de rammer, der nu engang gælder – og heldigvis er der jo masser af muligheder for ture, der ikke behøver vare længere end en weekend. Der er ikke mange uden for landet her, der er klar over det, men North Carolina har nogle af østkystens mest fantastiske strande, og i modsætning til f.eks. Virginia og South Carolina, så er strandene her ikke overrendt. Wrightsville er den strand de fleste besøger; ikke mindst fordi den ligger lige op ad byen Wilmington, som både er hyggelig og fin og byder på masser af god mad og drikke. Topsail, Emerald Isle og Carolina Beach er bare nogle af de mange andre, der et besøg værd, og nærmest siden vi kom, har vi haft en drøm om at besøge Outer Banks, som er en række tanger, der strækker sig ned langs kysten med Atlanterhavet på den ene side og sundet på den anden.

img_0417
Klar, parat, hvornår tager vi til stranden?
Nu!
Nu!
img_3917
Løøøøøøøb!
Solnedgang over sundet
Solnedgang over sundet

Outer Banks har ry for at være lidt mere råt og u(s)poleret end mange andre steder, og så er området endda hjemsted for North Carolinas vilde heste, der møffer rundt derude. Vi er så heldige, at N har en ansat, John, hvis familie har et hus ved Outer Banks – og sidste weekend inviterede John og hans kone Katie os derud. Det ligger en pæn køretur væk – godt fire timer – men åh, hvor var det al tiden værd! De vilde heste så vi ikke, men solnedgang over sundet, et hus med en fantastisk udsigt, friskfanget tun, den smukkeste strand (med en halvskildpadderede lige på nippet til at sende alle de små flappede babyer ud i det åbne vand) og fuldstændig ro og fred var alt sammen med til at gøre weekenden en lille tand bedre end så mange andre.

Udsigten fra vores badeværelse...
Udsigten fra vores badeværelse…
...og fra terrassen.
…og fra terrassen.

Jeg har nævnt det før, men gør det alligevel igen: North Carolina er måske ikke det oplagte udflugtsmål, når man vil besøge USA, men hvis natur og dyreliv er på ens liste over ønskværdige seværdigheder, så kan man fordel overveje at lægge vejen forbi. Stedet skuffer ikke. Jeg er endda så priviligeret, at jeg ikke behøver rejse særlig langt for at få lysten styret, for bare ti minutter væk kan jeg hoppe i en kajak og tage halvanden time ned langs Neuse River, som i sandhed burde kunne fås som recept mod stress og anspændthed. Det er vild luksus – af den tilgængelige, naturlige slags.

Helt stille, helt roligt - og helt, helt afslappet.
Helt stille, helt roligt – og helt, helt afslappet.

Næste gang venter San Diego, som vi flyver til om et par uger. Der står søløver, zoo og seafood på programmet, men hvis nogle af jer derude sidder med kendskab til ting vi bare ikke må misse, mens vi er der, så kom frit frem. Jeg glæder mig som et lille barn. 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *