Might have a little dirt on my boots…

Jeans og boots – et look, jeg har set mig mere end almindelig lun på!

Ok, så jeg gav min countryafhængighed fuld skrue i sidste indlæg (og ja, titlen på indlægget her er naturligvis også en countryreference – vi er ikke færdige, venner!). Jeg ved ikke hvor mange af jer, der blev nysgerrige vs. hvor mange der bare gled let hen over det uden at skænke Miranda en yderligere tanke (I går glip af noget! Jeg siger det bare!!), men om man er til countrymusik eller ej, tror jeg simpelthen ikke man kan bo i Sydstaterne uden at blive påvirket en smule af the Southern charm og de tendenser, der følger med. Det være sig stort hår, yogaleggings (hver dag, hele dagen), sweet tea eller, som i mit tilfælde… cowboy boots. Manner, vi elsker vores boots i vores familie! Den første der ønskede sig – og fik – et par, var M. Hun havde flere skolekammerater, der løb rundt i de sejeste boots, og hun ønskede sig så brændende at følge trop. Som den strenge danskermor jeg er, var jeg ikke synderligt henrykt for hverken de spidse snuder eller semihøje hæle til en seksårig pigefod, så det krævede lidt research, inden de helt rigtige med rummelige snuder og en helt lav hæl, men stadig fantastiske, blev skrevet på ønskelisten sidste jul. Støvlerne endte under træet (tak til mormor og morfar!), og de var et HIT. De har været hendes foretrukne fodtøj, hver gang det er for køligt til sandaler – eller slet og ret stridt vintervejr, og de går til alt. Ved den nyligt overståede jul fik hun samme model i størrelsen større, og så har hun fået lov at udvide sit udvalg med et par af de spidse og (lidt) høje, som dog kun må bruges én skoledag om ugen (jaja, strenge mor).

M’s første støvler, som det sidste halvandet år er blevet stylet med alt fra basketballshorts til fine flæsekjoler, bare ben og tykke strømper.

Én dag om ugen får hun lov til at have sine yndlingsstøvler på. Der er en lille hæl og lidt spidse snuder, og så er de bare helt igennem cowgirlcool.

N var den næste i rækken, der hoppede på westernbølgen, og efter vores legendariske Nashvilletur var jeg også hooked. Jeg hoppede direkte ud i mine første Lucchese-støvler i det blødeste skind, og de er de mest behagelige – og på sin vis – smukkeste støvler jeg har ejet. I samme ombæring fik A sine første støvler, og han har stort set levet i dem siden. Der er ikke så meget stilpjat, og de ryger på til joggingsæt, shorts, jeans og nattøj. De går gennem sne og regn, og de løber hurtigt. Hvad mere har man brug for, når man er fire?

Boots og bolo – det er lidt som at tage på date night med Rhett Butler!
A har stort set levet i sine støvler siden han fik dem. Hvem havde troet, at cowboystøvler skulle ende som det perfekte fodtøj til en fireårig?

For ganske nyligt læste jeg et blogindlæg, hvor cowboystøvlen var i charmerende fokus. Om den er ved at genfinde et publikum i Danmark, aner jeg ikke, men hvor ville det være fedt. Jeg ved godt, at de fleste af os (i hvert fald dem på min alder) tænker på den type støvle som noget, vi var seje i i 90’erne – gerne kombineret med en skovmandsskjorte; så var det lokale diskotek klar til at blive gjort usikkert – men den øjenåbner der er fulgt med at genopdage cowboystøvlen i Syden er, at her er den tidløs. Det er ikke en trend, der kommer og går – det er fodtøj. Som altid kan fås i et utal af mere eller mere farverige, frynsede og pyntede varianter, når bare man ved hvor man skal gå hen. Og den er så cool til så meget. Vi har vores lokale western-pusher (som også har været leveringsdygtig i N’s bolo tie, det westernslips han ynder at sætte til sine støvler), og det er lidt som at træde ind i anden verden. Med Lucky Luke, Butch Cassidy og Johnny Cash bag disken. Og når man alligevel har lukket countrymusikken, Nashville og rigelige mængder barbecue ind i sine årer, så kan man altså ikke leve uden et par boots. Jeg drømmer allerede om mit næste par – spørgsmålet er bare, om de skal være lave og knap så larmende eller røde og totalt over the top. Time will tell.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *